ОСНОВНА школа "Владимир Роловић" на Петловом брду засијала је у новом руху, пошто је при крају реконструкција објекта у који се педесет година, осим мањих интервенција, није улагало. Осмолетку тренутно похађа више од 700 ученика, који ће после санације имати много боље услове за рад.

- Школа је реконструисана и изгледа као нова. У каквом је стању била, довољно говориподатакда је имала тоалете "чучавце", тако даје јасно на шта је личила, без обзира на наставно особље и људе који су је одржали - истакао је заменик градоначелника Горан Весић, који је у уторак обишао осмолетку.


Пројекат за уређење школе урадила је Општина Раковица, Град је одвојио средства за нове клупе и опрему, а Република је подсредством Канцеларије за јавна улагања издвојила 72 милиона динара за реконструкцију. Објекат има површину од око 7.000 квадрата, а потпуно је обновљено 3.500, урађени су нов кров и фасада, замењене водоводне и канализационе инсталације, сређени кабинети за информатику и друге стручне предмете, а преостало је још партерно уређење. Нови изглед добиће и двориште, као и терени око школе.


Прочитајте и:Venčanja leti, razvodi zimi, Voždovčani sklapali naviše brakova, ali se najčešće i razilazili


- Важно је да улажемо у овакве објекте, посебно у оне који никада нису озбиљно реконструисани - закључио је Весић.


ГРЕЈАЊЕ НА ЗЕМНИ ГАС

ОСМОЛЕТКА која се раније грејала на угаљ, а потом прешла на брикет, у наредном периоду биће повезана на гас. То је једна од мера града Београда, где ће се у наредном периоду изградити више од 250 километара гасне мреже.