ПРОТЕКЛЕ недеље у Београду је регистровано 11.750 оболелих од акутних респираторних инфекција, што је за 28,6 одсто мање у односу на претходну недељу. Смањен је и број оболелих од грипа,а лекари у домовима здравља евидентирали су 416 оболења сличних грипу, што је два пута мање у односу на недељу дана раније.

Највећи број оболелих и од акутних ресираторних инфекција и од обољења сличних грипу је у узрасту од 20 до 64 године, односно око 40 одсто. Док је међу омладином узраста од пет до 19 година забележено око 26 одсто оболелих.

Прочитајте још - Епидемија грипа у Београду: Пораст броја оболелих

- Већ другу недељу бележимо пад броја оболелих, а зимски распуст је успорио активности грипа - саопштила је епидемиолог прим. др Лепосава Гаротић Илић, начелница Јединице за имунизацију Градског завода за јавно здравље. - Очекујемо да ће и у наредном периоду број оболелих од акутних респираторних инфекција и обољења сличних грипу бити у паду.

На територији Београда активност вируса грипа тренутно је на ниском нивоу. У "циркулацији" су сва три типа вируса који се налазе у вакцини - А (Х1), А (Х3) и Б. Они су лабораторијски потврђени у Националној лабораторији за грип на Торлаку.