Дан после великог пожара који је избио у просторијама фирме "ВМ Импорт" у улици Владимира Митровица 33А у вождовачком насељу Миторво брдо, четири ватрогасна возила и даље дежурају испред скроз уништеног објекта. Десетак мајстора тренутно врши рашчишћавање објекта, који је претрпео велику материјалну штету.

Како су за наш лист рекли ватрогасци, са ватреном стихијом су се борили више од 20 сати, док је у овом тренутку ради превентиве потребно дежурати.

Како смо сазнали, у потпуности је изгорело све што се налазило у простору површине око 400 квадрата, у ком је највише било пластике.

Фирма се бави велепродајом водоводне опреме, и запошљава око 30 радника.

- Велика је ово трагедија, све је изгорело. Ова фабрика је хранила више од 30 породица. Тренутно мајстори рашчишћавају терен, али је све уништено. Ватрогасци су ту да се ватра случајно поново не активира - за "Новости" казе власник објекта.


Прочитајте и:
Intervenisalo 39 vatrogasaca, gust dim se širio gradom: Lokalizovan požar na Voždovcu, u toku dogašivanje

Узрок пожара су осигурачи, а ватрена стихија је за мање од двадесет минута захватила већину објекта. Од десетак радника, колико их је према незваничним информацијама било у објекту, на сву срећу нико није повређен.