Весић обишао радове у Булевару патријарха Павла (ФОТО)

Танјуг

недеља, 09. 02. 2020. у 13:32

Весић обишао радове у Булевару патријарха Павла (ФОТО)

Фото: П. Митић

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао радове на реконструкцији магистралне саобраћајнице Булевара патријарха Павла у Раковици чији се завршетак очекује у марту 2021. године
Радове на реконструкцији магистралне саобраћајнице Булевара патријарха Павла у Раковици, који су почели септембра 2019. и чији се завршетак очекује у марту 2021. године, а подразумевају изградњу деонице од Улице Пере Велимировића до Кошутањака, обишао је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.


Вредност радова је 1,4 милијарди динара, а они подразумевају проширење постојеће саобраћајнице тако да се добију по две саобраћајне траке у оба смера, а у средини ће се налазити трамвајска пруга постављена на издигнутој трамвајској баштици, као и бициклистичка стаза која ће водити до Моста на Ади.

Према Весићевим речима, Булевар патријарха Павла је битан јер представља директну везу грађана Раковице, Видиковца и дела Чукарице са Мостом на Ади, тако да ће након његовог завршетка мост добити потпуну функцију.

Након изградње приступних саобраћајница од Тошиног бунара до Новог Београда и изградње Булевара хероја са Кошара, који су омогућили спуштање са моста на Нови Београд, али и постављања трамвајских шина преко новог моста, чиме је омогућено повезивање Раковице и Чукарице с Новим Београдом, сада се, објашњава Весић, ради на новом прилазу од Раковице према мосту.

Додао је да се на пројектовању проширења Булевара патријарха Павла и његовог повезивања са Мостом на Ади радило пет година, а да је до сада урађено измештање корита Топчидарске реке и прављење новог корита, чиме је добијен простор за још две саобраћајне траке и трамвајску баштицу у средини."Осим тога, урадли смо нови мост у Улици Пере Велимировића, а сада радимо њено повезивање до Моста на Ади. До Кошутњака ћемо стићи до марта 2021. године, после ћемо наставити изградњу ка Мосту на Ади. Користићемо железнички коридор, нећемо улазити у парк, иако су некада планирали да се улази у парк, тако да ће парк бити сачуван", рекао је Весић.

Навео је да је у оквиру пројекта планирано и повезивање с трамвајском окретницом у Раковици "21. мај" и додао да ће ове године бити расписан тендер за идејно решење.

"Булевар патријарха Павла је веза између Моста на Ади и Моста на Ади Хуји, који ћемо почети да градимо 2021. То ће бити унутрашња обилазница, а то значи да ћемо све ове улице, и Пере Велимировића, Црнотравску, Саве Машковића, па све преко ауто-пута пема мосту радити у четири траке и тако добити једну унутрашњу обилазницу која ће повезивати два моста", објаснио је Весић.На тај начин, навео је, биће растерећен центар града, јер грађани више неће морати да улазе у град како би дошли од Моста на Ади Хуји до Моста на Ади, већ ће моћи да користе ту унутрашњу обилазницу.


Прочитајте још: Весић у ванредној контроли радова у Раковици

У плану и изградња тунела испод Топчидера који ће повезати Аутокомадну и Топчидер.

"То говори колико стотина милиона евра смо већ потрошили и колико још морамо да потрошимо како би Мост на Ади био у пуној функцији", рекао је Весић.

Радове су са Весићем обишли и државни секретар у МУП-у Мирослав Миличковић, председник општине Раковица Владан Коцић и представници Дирекције за грађевинско земљиште.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације