НА реконструисаном потезу од Рузвелтове до Таковске улице у петак је успостављен редован режим саобраћаја, као и зонска наплата паркирања. Возила у средњој траци нема, а аутомобили нису паркирани на шинама.

Док аутомобили сада пролазе овуда несметано, радници ЈКП "Паркинг сервис" у петак су обележавали паркинг-места на целом овом потезу. Екипе ЈКП "Зеленило Београд" допуњавале су земљу око садница дрвећа, док су радници "Београд пута" постављали преостале саобраћајне знаке.

- Ситуација је потпуно нормализована на овом потезу, што значи да су инсталирана стајалишта за аутобусе и јавни градски саобраћај функционише нормално - казао је главни градски урбаниста Марко Стојчић. - Постављени су контејнери, као и сигнализација за паркирање, које се од петка ујутру наплаћује.

ТРАМВАЈИ ИАКО су улице завршене, трамвајски саобраћај неће бити успостављен. Шински саобраћај ће почети да функционише када цела деоница до Калемегдана буде изграђена, с обзиром на то да није могуће спојити стару и нову трамвајску мрежу због безбедности. То значи да ће возила 2, 5 и 10 овуда проћи тек на јесен, ако реконструкција буде текла по плану.

На овој деоници тротоари су већином поплочани. Има делова на којима остаје да се заврше финесе, попут малтерисања делова између коцака и темеља зграда. На делу Џорџа Вашингтона до Дринчићеве радови још трају.

- Завршетак радова на тротоарима био је померен и због неправилно паркираних возила. Сада је контрола појачана, нарочито од Таковске до Дринчићеве улице, где је још преостало да се заврши поплочавање у наредних десетак дана - истакао је главни архитекта.

Радови од Дринчићеве до Калемегдана биће настављени на пролеће.