ТОКОМ јануарa обављена је контрола рада превозника на 98 линија и том приликом утврђено је да од 714 контролисаних возила, 293 имају одређене неправилности, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.


Приликом контроле потврђено је да 137 возача нема униформу, 54 возила не испуњавају техничко-експлоатационе карактеристике, 38 возила нема исправну дисплеј-таблу, 62 возила нису чиста и два возача су одбила да дају информације овлашћеним лицима Секретаријата о ИД броју возача.


Прегледом је обухваћено 26 превозника, а предвиђена је уговорна казна у укупном износу од 5.860.000 динара.


Прочитајте и: "Recepti" za besplatnu vožnju i kreativna opravdanja beogradskih švercera: Bilo da ih je muka naterala ili teraju inat, računica je jasna


Контролисан је и рад превозника "Банбус" и "Транспродукт" на минибус експрес линијама А1, Е1, Е2, Е6 и Е9. Код 31 контролисаног возила утврђена је 21 неправилност и закључено да 12 возача није имало униформе, три возила нису имала исправну дисплеј-таблу, четири возила су имала поцепана седишта и неисправно грејање и два возила нису била чиста. Казна за њих биће 105.000 динара.