Министарство прозива град да донесе нову одлуку: Сплавови на реци само с дозволом

С. В.

28. 01. 2020. у 10:43

Министарство прозива град да донесе нову одлуку: Сплавови на реци само с дозволом

ГАРЕЖ Сплав "Цунами"/Фото И.Маринковић

Министарство прозива град после пожара у блоку 44. Ниједан изгорели објекат није имао технички преглед

ГРАД Београд без одлагања треба да донесе нову одлуку о постављању плутајућих објеката на територији престонице и спречи угрожавање безбедности грађана. Ово је део саопштења Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, поводом пожара који се прошлог понедељка догодио на Савском кеју, када је у Блоку 44 изгорео сплав "Цунами" који, како је саопштено, није имао све потребне дозволе. Уз то, у Министарству тврде и да је власник покушао да превари инспекцију.


Из овог министарства упозоравају да употреба сплавова који немају све потребне дозволе, а на које долази више стотина људи током дана, представља озбиљан ризик који може довести не само до уништавања имовине, већ и до угрожавања живота.

- Ниједан од сплавова који су изгорели није имао спроведен технички преглед нити издату плутајућу дозволу - наводе надлежни.


- То је случај и са осталим објектима у ланцу "Цунами", који немају технички преглед нити важећу дозволу, са изузетком сплава "Цунами 5". Несавесни власник покушао је да обмане јавност да су изгорели објекти имали извршене прегледе и важеће дозволе, тако што је приказао само део документације коју је издало Министарство, а која се односи на "Цунами хаус 9", који није био захваћен пожаром.


Прочитајте и: "Vatreni cunami" “potopio” splavove: Samo jedan od šest i to onaj koji nije goreo ima plovidbenu dozvolu


Такође, исти власник покушао је и да обмане инспекцију Министарства тако што је регистрациону ознаку "Цунами 5", доделио сплаву "Цунами 2" који је изгорео, како би "доказао" да је макар један од уништених објеката имао плутајућу дозволу, због чега је инспекција против њега поднела пријаву.


СТРОЖЕ КОНТРОЛЕ

ИЗ надлежног министарства најављују да ће у наредном периоду пооштрити контроле сплавова, што очекују и од престоничких општина. Такође, на трави код обале настало је ругло јер се ту сада гомилају остаци угљенисаних делова "Цунамија".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

maniks

28.01.2020. 11:17

Sta rade inspekcije , ako nisu imali dozvole zasto nisu zatvorene i sklonjene. Neki splavovi su stvarno ruglo Beograda.

veselnik

29.01.2020. 11:50

@maniks - Postoje samo 2 pitanja: 1-da li su vlasnici "kontroverzni biznismeni" (dobro poznati policiji) i -2 koliko (i kome) se placa da bi mogli da rade "bez papira".

Ana PETROVIC

28.01.2020. 11:30

Najpre treba smanjiti broj splavova i propisati da moraju da izgledaju jednoobrazno i da ne prelaze odredjenu visinu kojom bi se narusavao pogled na drugu obalu! Ovome naplatiti kaznu zbog ugrozavanja bezbednosti ljudi,troskove intervencije vatrogasaca i odnosenje kabastog smeca nakon pozara! Za nauk njemu a i drugim vlasnicima splavova. To bi uradila odgovorna gradska vlast, alu posto to kod nas nije slucaj....

Beli

28.01.2020. 11:52

Pošto njegova 3 splava nisu imala tehničke preglede , kako bi bilo da mu ostale splavove pregledate i ako nema svu dokumentaciju i dozvole zatvorite mu splavove?To važi i za sve ostale splavove na rekama ?

cemu sluzi kapetanija pristanista?

29.01.2020. 10:04

Ko uopste odrzava red na obalama i priobalju. Nekada je to bila Kapetanija priataniata i njeni inspektori a danas niko ne moze ni dve kuce Tome nikolica i kuma mu bacevica da ukloni iz zastitnog obalnog pojasa i ako se fekalije alivaju direktno u Savu.Srbijo neces nikada biti drzava.