Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да је, према званичним подацима који су објављени 24. јануара, просечна плата у новембру у Београду износила 69.713 динара.

Весић је за ТВ Хепи казао да је већ у новембру испуњено обећање дато грађанима да ће до краја 2019. просечна плата у Београду бити скоро 600 евра.

Додао је да ће када 22. фебруара буду објављени подаци за децембар просечна плата у Београду бити између 600 и 615 евра.

"Повећање плата у Београду наставиће се од јануара ове године јер запослени у јавном сектору Београда примају од почетка ове године регрес и имају повећање плата, а расту плате и у приватном сектору посебно у грађевинском сектору и услугама", поручио је Весић

Он је подсетио да је просечна плата у престоници у новембру прошле године износила 593 евра, указао је Весић, док је у новембру 2013. године била 465 евра и да је тада стопа незапослености износила 25 одсто.

"Последњег дана октобра прошле године стопа незапослености у Београду је била 7,7 одсто", навео је заменик градоначелника.