БУЦИ и гласној музици са којом се годину дана боре житељи Улице Вука Караџића у Младеновцу коначно је дошао крај. После небројених пријава грађана на рачун рада локала, инспектори Секретаријата за заштиту животне средине покренули су поступак и ускоро би требало да затворе један од објеката.

После инспекцијског надзора утврђено је да локали не поштују радно време и да гласна музика омета живот станара у овој улици. Донета су и решења о забрани пуштања музике мимо прописа, а власници објекта ће бити и новчано кажњени.

- На основу пријава пристиглих на нашу адресу инспектори су у неколико наврата контролисали ове локале, и тренутно је у поступку затварање једног од објеката - кажу за "Новости" надлежни из Секретаријата за инспекцијске послове. - На основу поступка инспекцијског надзора и утврђеног чињеничног стања инспектори одељења за заштиту од буке у животној средини донели су поменута решења, а буку ћемо контролисати и у наредном периоду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Музику до зоре нико да утиша

Ипак, законска процедура је таква да поступак кажњавања долази на крају свих исцрпљених мера.

Недавно је општина Младеновац донела одлуку према којој кафићи и ресторани убудуће могу да емитују музику радним данима до 23 сата, а петком и суботом до поноћи. То је сат мање него што је предвиђено ранијом одлуком.

Одлука се односи на четврту зону у коју спадају улице Браће Баџак, Слободана Јовановића, Краља Петра Првог, Војводе Путника, Краљице Марије, Јанка Катића, 8. марта, Краља Александра Обреновића, Николе Пашића, Космајска, Витомира Богдановића Бурзе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У Младеновцу викендом журке до јутра, одлука општине само слово на папиру: Лудују до зоре, а комуналних милицајаца ни на видику

Пета зона обухвата улице Славка Манојловића, Десанке Максимовић, Шарпланинска, Јанка Веселиновића до улица Милутина Миланковића, Милована Видаковића и Сестара Марјановић.

КАЗНЕ

ОДЛУКОМ о радном времену угоститељских објеката прописано је да се новчаном казном у фиксном износу од 100.000 динара кажњавају сва правна лица која буком из свог локала узнемиравају грађане који живе у суседству. За исти прекршај новчаном казном у фиксном износу од 75.000 динара кажњава се предузетник.