ОД почетка примењивања нових прописа о достави робе услужним објектима који немају обезбеђено паркинг-место, комунални милиционари написали су 736 казни због заузећа коловоза. Казне су написане јер је роба није испоручивана од 20.00 до 7.00, како је наложено градском одлуком. Нова одредба на снагу је ступила 1. децембра, од када су комуналци почели и да уклањају возила са места резервисаних за услужне објекте.

Највише посла милиционари су имали у центру, на територији општине Стари град, где су издата 164 прекршајна налога. На Звездари, где се налази и једна од најдужих снадбевачких рута - Булевар краља Александра, написане су 153 казне. Комуналци су на Врачару казнили 125 достављача, на Вождовцу и Чукарици па 70, док је у Земуну и Сурчину написано седам, односно три казне.

Услужни објекти у централном градском језгру углавном су обезбедили паркинг у непосредним близинама објеката. Међутим, проблем настаје када на слободном паркиралишту аутомобиле оставе грађани.

Прочитајте још - Снабдевање ресторана и радњи убудуће од 20 до 7 ујутру, казне и за достављаче, и оне којима се доставља роба. Ево од када важи нова одлука

- Патроле свакодневно контролишу све локације у граду, како на основу пријава грађана, тако и у оквиру своје редовне контроле - наводе за "Новости" у Секретаријату за послове комуналне милиције. - Апелујемо на све грађане да не паркирају аутомобиле на местима која су резервисана за доставна возила јер у том случају морамо да их уклонимо.

Недавно је једна од фирми која се бави доставом робе морала да плати више од пола милиона динара због кршења нове одредбе и испоруке робе ван прописаног времена са заузећем коловоза. Новим решењем које је издао Секретаријат за саобраћај утврђено је да се камиони дозвољене масе изнад 12 тона до малопродајних објеката који имају паркинг могу кретати само од 9.00 до 14.00 и од 18.00 до 7.00. Међутим, казни због кршења ове одлуке није било.

ПО ЏЕПУ

ПРАВНИМ лицима, односно фирмама које комунални милиционари затекну у кршењу ове одредбе, биће написана казна у износу од 50.000 динара и плус 5.000 за одговорно лице. Појединцима за исти овај пропуст пише се казна од 5.000 до 25.000 динара, у зависности од места на којем су затечени у кршењеу прописа.