ИСПРЕД ОШ "Владислав Петковић Дис" у Великом Мокром Лугу, у четвртак, око седам часова ујутру, окупило се четрдесетак родитеља, протестујући због, како тврде, недоличног понашања једног ученика шестог разреда, који наводно угрожава остале ђаке. Незадовољни родитељи у четвртак нису пустили децу на наставу, а како сазнајемо, они би у петак требало да се врате у клупе.

Прочитајте још - Насрћу на нас и ученици и родитељи: Протест просветних радника у Ужицу због растућег насиља

Директорка школе Лидија Николић нам је потврдила да је одржан протест због понашања ученика, а за све остале информације упутила нас је на Министарство просвете, додајући да школа ради на решавању проблема. Како смо незванично сазнали, незадовољство родитеља траје већ неко време, па су решили и да јавно изаразе протест.

- Родитељи су протестовали јер им се не допада понашање једног ученика школе - кажу у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. - Са родитељима су разговарали др Милан Пашић, помоћник министра за предшколско и основно образовање и Драган Филиповић, руководилац Школске управе Београд, и директорка школе.

ПОСТУПАК

МИНИСТАРСТВО просвете, науке и технолошког развоја сматра да родитељи треба да чувају права своје деце на другачији начин, не дискриминишући другу децу. Такође, Министарство ће проверити поступања школе у овом случају.