Незадовољни понашањем једног ученика: Део родитеља ђака ОШ Владислав Петковић Дис није пустио децу на наставу

Б. Б.

24. 01. 2020. у 06:30

Незадовољни понашањем једног ученика: Део родитеља ђака ОШ Владислав Петковић Дис није пустио децу на наставу

Школа у Великом Мокром Лугу

Како смо незванично сазнали, незадовољство родитеља траје већ неко време, па су решили и да јавно изаразе протест

ИСПРЕД ОШ "Владислав Петковић Дис" у Великом Мокром Лугу, у четвртак, око седам часова ујутру, окупило се четрдесетак родитеља, протестујући због, како тврде, недоличног понашања једног ученика шестог разреда, који наводно угрожава остале ђаке. Незадовољни родитељи у четвртак нису пустили децу на наставу, а како сазнајемо, они би у петак требало да се врате у клупе.

Прочитајте још - Насрћу на нас и ученици и родитељи: Протест просветних радника у Ужицу због растућег насиља

Директорка школе Лидија Николић нам је потврдила да је одржан протест због понашања ученика, а за све остале информације упутила нас је на Министарство просвете, додајући да школа ради на решавању проблема. Како смо незванично сазнали, незадовољство родитеља траје већ неко време, па су решили и да јавно изаразе протест.

- Родитељи су протестовали јер им се не допада понашање једног ученика школе - кажу у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. - Са родитељима су разговарали др Милан Пашић, помоћник министра за предшколско и основно образовање и Драган Филиповић, руководилац Школске управе Београд, и директорка школе.

ПОСТУПАК

МИНИСТАРСТВО просвете, науке и технолошког развоја сматра да родитељи треба да чувају права своје деце на другачији начин, не дискриминишући другу децу. Такође, Министарство ће проверити поступања школе у овом случају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

SS

24.01.2020. 07:42

Svaki put zovite policiju kad uznemirava djecu, jer u pitanju je nasilnik. Školstvo je tu nemoćno

Kopecanje

24.01.2020. 07:56

Nadjite vi nacin da resavate probleme pa roditelji nece morati da povlace decu iz skole. Nije im se svidelo ponasanje. sigurno nije čačkao nos nego je verovatno maltretirao drugu decu

Београђанин

24.01.2020. 08:43

родитељи су реаговали зато што школа и држава нису.

Рашо

24.01.2020. 08:51

Ово лагано нагиње проглашавању родитеља кривим и при томе се прећуткује узрок тј. шта је то "недолично понашање". Мени је незамисливо да су се људи из доколице или зависти овако организовали и поступили. А прича о "спречавању других... " је лицемерје за сваку осуду!