ТОКОМ претходне године полицијски службеници имали су више од 2.000 увиђаја поводом саобраћајних незгода на територији града у којима је возач напустио место незгоде - речено је "Новостима" у МУП.

Како су нам рекли у полицији, постављањем што већег броја камера, повећава се и могућност расветљавања оваквих случајева. Јер, нису ретке ситуације када возачи оставе своје аутомобиле на паркингу, а потом их пронађу оштећене.

Уколико се овако нешто догоди, скоро је немогуће наплатити штету ако оштећени нема уплаћено каско осигурање или податке о возилу или возачу који је начинио штету.

- Уколико власник аутомобила који је оштећен захтева да се обави увиђај дужан је да обавести дежурну службу полиције на чијој се територији десила незгода - рекли су нам из Министарства унутрашњих послова. - Власник не сме да помера аутомобил, како би се направио записник. Полицијски службеници предузимају неопходне мере како би утврдили податке о возачу који је начинио штету.

Након обављеног увиђаја, оштећени могу да наплате штету када предају извештај својој осигуравајућој кући.

Прочитајте још - ОСМА жртва у саобраћају: Погинуо мушкарац када је излазио из камиона, тело још на асфалту

Како су нам рекли из ЈКП "Паркинг сервис", ако се догоди да неко оштети аутомобил у зонираном подручју града или јавној гаражи, оштећени возач мора да се обрати Саобраћајној полицији.

- Корисници могу да наплате штету или крађу уколико се догоди унутар јавне гараже. Неопходно је само да случај одмах пријаве Саобраћајној полицији - рекли су нам из овог предузећа.

Након обављеног увиђаја МУП шаље захтев "Паркинг сервису", како би могли да приступе видео-надзору гараже. Када ово предузеће преда видео-материјал, корисник је након тога у могућности да наплати штету од своје осигуравајуће куће.

ИСТА ПРАВИЛА И ЗА ЈАВНИ ПРЕВОЗ

ЈЕДАН суграђанин испричао нам је да је видео незгоду, када је један од возача ГСП током вожње поломио ретровизор аутомобила који је био паркиран уз улицу и - продужио без заустављања. Како су нам рекли из МУП, возачи јавног превоза који оштете неки аутомобил или учествују у саобраћајној незгоди имају исте обавезе као и остали возачи.