ВЕЛИКА депонија смећа, која се деценијама обнавља испод моста у Трговачкој улици у Жаркову, код потока Париповац, не престаје да задаје муке суграђанима који живе у оближњим стамбеним зградама. Пластичне кесе, флаше, картонске кутије, одбачени намештај и стара гардероба пуне обалу потока и чине да се несносни смрад неуморно шири. Ово постаје још већи проблем кад је загађење повећано.

Општини Чукарица ова ситуација одавно је позната и за наш лист кажу да су неколико пута чистили наведену депонију, али узалуд, јер се упорно ствара.

- Спроводили смо акције и чистили у више наврата, а последњи пут пре неколико месеци. Међутим, с обзиром на то да овде, према нашим подацима, борави 11 породица које се баве сакупљањем секундарних сировина, врло брзо након уклањања отпада стварају се нове депоније и увећава се количина смећа - објашњавају из ове општине.

Суграђани који живе у близини негодују и у више наврата обраћали су се надлежним институцијама како би се овај дугогодишњи проблем коначно средио. Међутим, крајњег решења нема. Иако је зима, несносни смрад се ипак осећа и на мосту, а ситуација се додатно погоршава у летњим месецима.

Прочитајте још - Шуму затрли песком и шутом

- Трајно решење је у расељавању ових породица, од којих само једна, према нашим информацијама, има пребивалиште у Београду. Поводом решавања питања ових породица, општина се обраћала Градском секретаријату за социјалну заштиту и надлежним министарствима, јер нема надлежност нити могућност решавања питања њиховог расељавања - наводе из Градске општине Чукарица.

БАЦАЈУ И ПРЕКО ОГРАДЕ

ИМА и несавесних грађана који депонију увећавају тако што бацају смеће приликом преласка моста. Само завитлају кесу преко ограде надвожњака и - продуже даље. Она заврши на гомили или у потоку, такође на гомили.