ТОКОМ децембра прошле године на територији престонице рођено је 1.800 беба и преминуло је 2.038 суграђана. Током истог месеца у брачне воде упловила су 453 пара, док су тачку на заједнички живот одлучила да ставе 243 пара супружника. Званичне податке прикупио је Секретаријат за управу, сектор статистике.

Од укупног броја рођених, 265 беба су малишани чији родитељи живе у унутрашњости, а 10 су били страни држављани. Подаци бележе и да је у децембру забележено 14 мртворођенчади и сви случајеви су били у породилишту на Савском венцу.


Прочитајте и: Na određeno radi oko 9.000 prosvetara, u školama decu nema ko da uči: Fale predavači matematike, fizike, hemije, a male plate rasteruju profesore


Током децембра највише Вождовчана, Звездарца и Земунаца одлучило је да изговори судбоносно "да", док је највише развода било међу грађанима са пребивалиштем на територији општине Палилула. Највише суграђана преминуло је на општини Савски венац, и то 588, док је најмање смртних случајева било на Врачару и у Сопоту. Од укупног броја преминулих, била су 24 несрећна случаја, два убиства и десет самоубиства.