Још 250 станова у Овчи за избеглице, изградња почиње ускоро

Танјуг

21. 01. 2020. у 18:37

Још 250 станова у Овчи за избеглице, изградња почиње ускоро

Фото Архива ВН

У насељу Овча наставља се са изградњом стамбених објеката за избеглице које живе на територији престонице. У градском Секретаријату за инвестиције кажу да је у току јавна набавка за изградњу још 250 станова социјалног становања у том насељу

У београдском насељу Овча наставља се са изградњом стамбених објеката за избеглице које живе на територији престонице, а како кажу у градском Секретаријату за инвестиције у току је јавна набавка за изградњу још 250 станова социјалног становања у том насељу.

Јавна набавка се, кажу у Секретаријату за Тањуг, спроводи као заједничка набавка Јединице за управљање пројектима у јавном сектору и Града Београда, а завршетак процеса планира се за други квартал ове године, када се очекује и да ће почети радови на изградњи станова.

Станови су намењени избеглицама које имају пребивалиште на територији Београда и које су, услед ратних догађања из периода 1991-1995. године, стекле статус избеглице у нашој земљи.

У 2018. години је, иначе, завршена изградња 235 станова за избегла и интерно расељена лица у насељу Овча.

Ради ефикаснијег спровођења пројекта и решења стамбеног питања избегличких породица Јединица за управљање пројектима у јавном сектору, Комесаријат за избеглице и миграције и Град Београд одржаће у четвртак, 23. јануара, састанак информативног карактера са неопходним информацијама о јавној набавци у вези изградње 250 станова у Овчи.

Састанак ће бити одржан у девет сати, у просторијама Скупштине града на Тргу Николе Пашића 6, наводи се у саопштењу Јединице за управљање пројектима у јавном сектору у ком се све заинтересоване компаније, које се баве извођењем радова, позивају да присуствују састанку.

Станови у Овчи биће изграђени у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања - заједнички вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске.

Програм предвиђа помоћ кроз доделу бесповратних пакета грађевинског материјала, куповину сеоских домаћинства, изградњу станова, преојектовање и изградњу монтажних кућа и куповину станова.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпанија, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације