СПЛАВ "Цунами", који се налази на Савском кеју у новобеоградском Блоку 44, у потпуности је изгорео у пожару који је букнуо у понедељак око 17.20. Повређених, срећом, није било, али је ватра направила велику материјалну штету на овом објекту.

Узрок пожара који је угљенисао око 500 квадрата још није познат, а са ватреном стихијом синоћ се, више од два часа, борио 31 припадник ватрогасне бригаде, са девет возила. Такође, била је ангажована и посада ватрогасно-спасилачког брода, који је гасио пламен са воде.

- Припадници сектора за ванредне ситуације локализовали су пожар који је избио на сплаву "Цунами" на Савском кеју, и том приликом није било повређених - саопштено је из Министарства унутрашњих послова. - Током избијања пожара није се догодила експлозија.

У тренутку избијања пожара на сплаву није било никога. Према незваничним информацијама, претпоставља се да су неисправне инсталације изазвале овај инцидент. Брзом реакцијом, ватрогасци су спречили да се буктиња прошири и на околне плутајуће објекте.


Прочитајте још - Ужас у Новом Саду: Двојица маскираних фантомкама напали младића секиром (ФОТО)


Ватрогасцима је посао додатно отежавао мрак и чињеница да је сплав направљен од лако запаљивог материјала, што је погодовало да се ватра брзо прошири. Када је завршено гашeње ватре после 20 часова, на место пожара изашли су полицијски инспектори како би утврдили узрок.

Колико је призор био драматичан, сведочи то што се пожар на "Цунамију" видео из скоро свих делова Новог Београда. Густ дим и буктиња висока неколико метара узнемирили су суграђане који су овај призор забележили мобилним телефонима, а фотографије поделили на друштвеним мрежама.

Иначе, сплав "Цунами" није био класичан угоститељски објекат, већ је био намењен изнајмљивању за прославе фирми, приватне журке, спортове на води...
Фото Н.СкендеријаДУНАВ

У ФЕБРУАРУ прошле године слична ситуација догодила се и на Дорћолу. Тада се запалио један од сплавова на Дунавском кеју, недалеко од Спортског центра "Милан Гале Мушкатировић". Повређених, срећом, није било.


Фото Н.Скендерија
Фото Н.Скендерија·


Twitter@SinisaDzinovic