Од ајвара до ликера и веганских намаза: Караван зимнице на новоотвореној Палилулској пијаци

С. В.

19. 01. 2020. у 07:23

Од ајвара до ликера и веганских намаза: Караван зимнице на новоотвореној Палилулској пијаци

Богата понуда, али слаб одзив Фото Ж. Кнежевић

Вредни пољопривредници целог лета су спремали богату понуду - џемове, туршије, али и необичне посластице
НА новоотвореној Палилулској пијаци, у суботу је отворена манифестација "Караван зимнице", а посетиоци и у недељу могу пазарити укусне ђаконије од воћа и поврћа. Вредни пољопривредници целог лета су спремали богату понуду - џемове, ликере, туршије, ајвар, али и необичне посластице попут веганских намаза и белог лука са козјим сиром у маслиновом уљу.

Како нам је испричала Јелена Пековић, она је на свом имању у Барајеву задужена за цео процес прављења зимнице, чак и за декорацију теглица. На својој тезги понудила је слатко од љутих папричица, који се продаје у два "нивоа" љутине - средње и јаки. Ту су и џемови од кајсија, купина, шљива, сирупи, као и воћне ракије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Чисто, лепо и "под конац": Отворена супермодерна Палилулска пијаца

- Све производе правимо на традиционални начин - каже Јелена. - Немају ниједан вештачки додатак, ни конзерванс. Ликери се највише продају, поготово од кокоса и нане. Интересантан је компот од дивљих јабука, са додатком цимета, ваниле, мускатних ораха и каранфилића. Уместо шећера додајемо стевију, па је погодно и за дијабетичаре.

Добривоју Станисављевићу није било тешко да из Сурдулице дође у Београд и представи своје производе. На његовој тезги продају се углавном специјалитети од паприке.





Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)