Нова фасада за шест вишеспратница, парк и дечје игралиште: Лепе вести за грађане Видиковца, Весић најавио и обнову пијаце

С. В.

19. 01. 2020. у 07:15

Нова фасада за шест вишеспратница, парк и дечје игралиште: Лепе вести за грађане Видиковца, Весић најавио и обнову пијаце

Изградиће се парк и игралиште Фото Беоинфо

Заменик градоначелника Горан Весић у суботу је обишао овај део престонице
ТОКОМ ове године, шест великих стамбених зграда у улици Видиковачки венац у Раковици добиће нову фасаду. Заменик градоначелника Горан Весић у суботу је обишао овај део престонице и разговарао са суграђанима и најавио да ће осим умивених зграда, житељи Видиковца добити парк и дечје игралиште, а да ће за две године бити реконструисана пијаца.

Ново рухо добиће вишеспатнице у улици Видиковачки венац 75, 77, 79, 81, 83 и 85.

- Видиковац је лепо и велико насеље, изграђено када је наша земља била богата, али су фасаде последњих деценија пропале - подсетио је заменик градоначелника. - Добра вест за житеље шест стамбених зграда је да ће током ове године оне бити реконструисане, а радови на једној већ су почели.

Грађани су се заменику градоначелника пожалили и на комуналне проблеме, међу којима предњачи неред око Видиковачке пијаце. Весић је најавио да ће током ове године почети да се ради пројекат преуређења пијаце, те да би реконструкција требало да почне за две године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ГРАДЊА НА ВИДИКОВЦУ: Порушили 15 објеката

- Биће то модерна, наткривена пијаца, а надлежни ће појачати контролу нелегалне продаје. Пописали смо доста ствари које могу да се ураде, неке су врло конкретне и могу се реализовати брже, а решавање других ће трајати. Најважније је да са људима причамо о проблемима, да и они виде да се са представницима Града, општина, јавних установа може разговарати - закључио је Весић.


НЕДОСТАЈЕ ПАРКИНГ

ВИДИКОВЧАНИ су питали заменика градоначелника на који начин би могао бити решен проблем непрописног паркирања, те су му скренули пажњу на недовољан број паркинг-места. Такође, изразили су жељу да се направи и аутобуско стајалиште на Ибарској магистрали, недалеко од те локације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације