ИСПОД платоа на Славији реконструисаног 2017. године, радници фирме "Модулар" обављају завршне молерске радове на адаптацији донедавно празног простора од 250 квадрата, који ће бити предат на коришћење Туристичкој организацији Београда. После свечаног отварања које се очекује за мање од месец дана, трг Славија ће после више од три године коначно бити комплетно завршен.

Како су се репортери "Новости" уверили, неколико радника кречило је просторије у које ће се ускоро уселити представници Туристичке организације Београда. Тачних информација да ли ће се ту налазити јавни тоалет и киоск и даље нема, иако је то планом за уређење овог простора било предвиђено.

- Наш посао је био да прво завршимо грубе грађевинске радове, што смо успешно привели крају. Потом да уредимо водоводну и канализациону мрежу, а онда су на ред дошли молерски радови - истичу за "Новости" у фирми која успешно завршава простор између Немањине и Улице краља Милутина. - Постављена је и столарија, тако да је сада остало кречење, чиме ће се овај комплексан пројекат завршити.

БАХАТИ ВОЗАЧИ ДОК нису почели радови испод косине, бахати возачи су ту паркирали четвороточкаше, док су мајстори приликом реконструкције трга у празном простору склањали алат. Због тога су тек постављене плоче убрзо попуцале, па је њихово поновно слагање било неопходно.

Према најавама, туристи који посете престоницу од средине фебруара моћи ће да добију потребне информације са новог пулта ТОБ, јер се за мање од месец дана очекује завршетак комплетних радова. Уређење последњег дела платоа на Славији почело је 24. септембра прошле године и тада су градски челници као рок за завршетак радова навели 75 дана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - На инфо-таблама до Славије и лепоте града

Иако је првобитни рок увелико пробијен, делује да ће све бити готово до 15. фебруара. Вредност радова на адаптацији доскорашњег празног простора од 250 квадрата на Славији за потребе ТОБ коштаће 25 милиона динара.


ПРОМОЦИЈА У БЕЧУ

ТУРИСТИЧКА понуда главног града биће представљена до недеље на Међународном сајму туризма у Бечу. Промоција се базира на понуди за кратки градски одмор, културну понуду, као и могућности за крстарење Дунавом.

Сајам Ferienmesse Wien je највећи сајам туризма у Аустрији, на ком учествује више од 800 излагача из 70 земаља и који има око 150.000 посетилаца. Забележено је велико интересовање за туристичку понуду нашег града, а заједнички штанд је посетио и амбасадор Републике Србије Небојша Родић. (Г. Н.)