Град продаje “Ветерину”, Апотеку Београд, а ускоро огласи за Сава центар и Београђанку

М. С.

16. 01. 2020. у 13:00

Град продаje “Ветерину”, Апотеку Београд, а ускоро огласи за Сава центар и Београђанку

Биће утврђена вредност објеката али и бренда на продају Фото П. Милошевић

У плану отуђење објеката који нису у систему комуналне инфраструктуре
ГРАД Београд планира да прода све објекте из своје надлежности који нису у систему градске комуналне инфраструктуре. На тај начин у руке заинтересованих купаца отићи ће Сава центар и "Београђанка", као и "Апотека Београд". Као што је било најављено раније, а о чему су "Новости" писале, Град је планирао да, осим од "Апотеке", дигне руке и од "Ветерине Београд".

Пре самог оглашавања продаје, биће утврђена вредност, али не само објеката већ и бренда који ће бити продат. Како је навео заменик градоначелника Горан Весић, сва имовина која није у функцији комуналног система града требало би да буде продата.

- Продаћемо апотекарску установу јер Град Београд, као и сви модерни градови, треба да се бави оним што пружа грађанима, а то је комунални систем - истакао је Весић. - Нема потребе да се бави пословима који нису комунална делатност.

ПОД ЗАШТИТОМ ЗАВОД за заштиту споменика покренуо је процедуру уписа Сава центра у регистар културних добара. Реконструкција овог конгресног центра, како је навео заменик градоначелника Горан Весић, отвориће још најмање десетак нових хотела.

Када је реч о "Београђанки", Весић каже да ће партнер морати да уложи одређен новац и неће смети да мења намену зграде.

И Сава центар очекује иста судбина, а након што се испуне законске процедуре, буде расписан тендер за продају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Град диже руке од "Ветерине и "Апотеке"?

- Инсистирамо да Сава центар остане заштићен и да се у наредних пет година уложи најмање 50 милиона евра у реконструкцију и да се забрани пренамена - рекао је Весић.

У марту прошле године, на седници Скупштине града, било је речи о томе да Град изађе из појединих градских предузећа. Како је тада истакао Весић, као што Град није требало да управља ПКБ, не треба ни да се бави продајом лекова. Тада је речено и да "Ветерина" може да се бави збрињавањем паса иако није градска.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Nikola

20.06.2020. 18:54

У реду продајте. Али ајде постепено да продате а да ми грађани купимо акције. Овако ће апотеке отићи богатој страној фирми после чега идепоскупљењењ лекова и ћао.