Комунална милицајка А. М. ни трунку није прекорачила своја овлашћења, нити набило који начин прва напала уличну продавачицу Садију Дурмиси кад ју је ова брутално ударила, тврди за Курир Иван Дивац, в. д. секретара за послове комуналне милиције.


Он објашњава да су насилни углавном улични продавци, који нису социјални случајеви, већ зарађују и до 100 евра дневно.


-Коментари на друштвеним мрежама да је и милицајка била увучена у нелегалну продају боле је више него сам ударац. Видим да су поједини на страни Дурмисијеве, а ако било ко може да оправда напад на жену, онда смо дотакли дно - оцењује Дивац коментаришући недавни инцидент на Видиковачкој пијаци у Београду, када је улична продавачица Дурмиси нокаутирала комуналну милицајку А. М. након краће расправе око кофера са стварима намењеним продаји.


Дивац објашњава да је комунална милиција у недељу пружала асистенцију Комуналној инспекцији Раковице, као и да је Дурмисијева одбила да се легитимише и кренула да побегне са нелегалном робом. - Колегиница је није физички држала, већ ју је замолила да сачека да дође полиција. Држала је ствари јер је инспекција морала да их одузме, значи чак је урадила и мање од оног што јој закон омогућава. Дурмисијева је могла да се окрене и оде, није морала да је удари. Сада она по медијима прича да је социјални случај, али ви по пијацама можете видети увек исте нелегалне продавце, који дневно ту зарађују и до 50 и 100 евра, то нису социјални случајеви - каже начелник.

Он објашњава да грађани које је мука натерала да нелегално продају никада нису дрски и безобразни.


Начелник београдске комуналне милиције позива грађане да им се обрате за било који проблем. - Комунална милиција је сервис грађана, ми желимо да им будемо на услузи и да се стално развијамо. Радимо 24 сата, грађани могу да нас зову за било шта, наша екипа ће онда изаћи на терен и ми ћемо установити ко је надлежан, а ако нисмо ми, проследићемо даље - рекао је Дивац.

Он је додао да у Београду тренутно има 340 комуналних милицајаца, иако их је потребно скоро 1.000.


Бахати и насилни су само они који ту јако добро зарађују, па бране то. Ако је неко изабрао да ради ван закона, тај избор не може да брани силом. Само за оне из околине Видиковачке пијаце имамо 280 пријава годишње. Колегиница А. М. је психички лоше, а разни лажни коментари само погоршавају ствари. Ужаснут сам што има оних који могу да нађу оправдање за бруталан и ничим неизазван напад. Жену не сме да нападне нико, па ни друга жена.

Прочитајте још: Ово је Садија, продавачица која је нокаутирала комуналну милицајку (ВИДЕО)


Подсетимо, Дуримисијева је након инцидента два дана провела у притвору, одакле је у уторак пуштена да се брани са слободе, а за Курир је испричала да пијачном продајом храни девет чланова породице.(kurir.rs)