САДИЈА Д. (37), која је у недељу недалеко од Видиковачке пијаце ударила милиционарку Алису М., пуштена је да се брани са слободе до краја поступка. Она је јуче приведена из ПС Раковица на саслушање у Друго основно јавно тужилаштво. Признала је кривично дело напад на службено лице, које јој се ставља на терет, потврђено је "Новостима" из извора блиског истрази. Због напада на службено лице у обављању дужности, прети јој казна од две до осам година затвора.

Прочитајте још: Продавачица Садија искрено: Милицајка ме је јурила и чупала пред болесним дететом, пао ми је мрак на очи (ВИДЕО)

Инцидент који је поделио јавност догодио се недељу пре подне, када је Садија Д., која је продавала робу ван тезге, нокаутирала комуналну милиционарку. Немилом догађају претходила је расправа између њих две, а затим и кошкање јер је милиционарка покушала да задржи њену торбу са робом. Након што је ударила службено лице, Садија Д. је побегла, а само неколико сати касније је ухапшена и приведена.

Комунална милиционарка је контролисала нелегалну продају робе, што је на овој локацији обављано и током целе прошле године. У том периоду су надлежни инспектори из Секретаријата за послове комуналне милиције написали 420 прекршајних налога због недозвољене уличне продаје, а евидентирано је и да је било 228 пријава грађана због продаваца који су узурпирали јавну површину около тржнице.

Запослени у овом секретаријату напомињу да комунални милиционари свакодневно контролишу просторе око градских пијаца које окупирају дивљи продавци.