Син продавачице Садије Дурмиси (37), која је у недељу нокаутирала комуналну милицајку Алису Меметовић на пијаци на Видиковцу испричао је детаље који су претходили нападу.

Како тврди Садијин син, Едисон, до окршаја на пијаци је дошло када је комунална милицајка његовој мајци покушала да "отме кофер са стварима које је продавала".

"Више од 10 година моја мајка иде од пијаце до пијаце и продаје гардеробу", каже син продавачице.

- Покушала је да заплени гаредеробу, што се дешавало и раније. Моја мајка јој је на то рекла да има малолетну децу, да остави кофер и пусти је да оде кући - прича Едисон (20). Он каже да је милицајка тада повукла кофер и да су све ствари испале из њега.

Жучна расправа се претворила у физички обрачун, и Садија је нокаутирала милицајку. Прашина се дигла одмах по објављивању видео снимка инцидента који се брзо проширио на друштвеним мрежама.

Садија је песницом ударила комуналну милицајку која је неколико секунди након тога завршила на бетону и остала да лежи. Повређена жена је превезена у Ургентни центар.

Прочитајте још - Нокаутирана комунална полицајка: Улична продавачица на Видиковцу је оборила једним ударцем (ВИДЕО/ФОТО)

Након што је нокаутирала жену Садија је побегла с лица места. Међутим, полиција ју је убрзо лоцирала и привела у Полицијску станицу у Раковици.

- Требало би данас да буде пуштена кући, јавио ми је отац, па ћемо да видимо шта ће се даље дешавати - каже Едисон који је тренутно код пријатеља у Немачкој. Он међутим додаје да се његова мајка "није покајала због свега што се десило".

Садија би у уторак, након што је буде саслушана у Вишем тужилаштву у Београду, требало да буде пуштена из притвора. Због напада на службено лице у обављању дужности, прети јој казна од две до осам година затвора.

"Ко нападне или прети да ће напасти службено лице у вршењу службене дужности, ако је при извршењу дела службеном лицу нанесена лака телесна повреда или је прећено употребом оружја, учинилац ће се казнити затвором од две до осам година", стоји у члану 323 Кривичног законика.