КРАЈЊИ рок за завршетак радова на реконструкцији Карађорђеве улице, односно на поплочавању тротоара је 31. јануар. Ово је изјавио градски урбаниста Марко Стојчић. Поводом кашњења, огласио се и заменик градоначелника Горан Весић, рекавши да не одустаје од стављања компанија које касне са радовима у Београду на "црну листу" иако му, како тврди, прете. Према Весићевим речима, Стојчић ће бити тај на основу чијих извештаја и процене ће бити одлучено да ли ће нека фирма бити означена као непожељна.

Стојчић је истакао да је извођачу задуженом за реконструкцију Карађорђеве улице наложено да радови на поплочавању морају да буду готови до 31. јануара, као и да је битан квалитет радова. Навео је и да ће парк уз Саву бити готов током лета.

- Тренутно је на терену више од 70 људи и очекујемо да ће тај последњи рок бити испоштован. Свакодневно имамо састанке са извођачима. Инфраструктурни радови, који су били веома обимни, завршени су. Замењена је сва инсталација и сада се обавља завршни део посла поплочавањем тротоара. То је и најспорнији део, а отежава функционисање грађана који живе у овом делу града - истакао је градски архитекта и захвалио се грађанима на стппљењу.


Навео је да током реконцтрукције Парка војводе Вука и Топличиног венца није било ни дана кашњења, већ се то догодило у Карађорђевој и Улици 27. марта. Каже и да је ово најсвеобухватнија реконцтрукција јавног простора после Другог светског рата.

Заменик градоначелника Горан Весић каже да је добио претње пошто је пре три дана најавио да ће компаније које касне са радовима на инфраструктурним пројектима у Београду бити стављене на "црну листу".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Београд ће добити фабрику за прераду отпадних вода: Решава се проблем 1,5 МИЛИОНА становника


- Неке фирме очигледно мисле да су им послови загарантовани без обзира на то колико касне са завршетком радова, јер немају конкуренцију. Могу да имам разумевање за објективне проблеме који се појаве на градилиштима, али компаније морају да схвате да радови ремете нормалан живот људи и да послови морају да буду завршени у року. Биће "црних листа" за оне који касне и неће добијати нове послове у Београду - поручио је заменик градоначелника.


РАДОЈИЧИЋ У КОНТРОЛИ

ПОВОДОМ кашњења радова у Краљице Марије, 27. марта и Џорџа Вашингтона, у понедељак би и градоначелник Зоран Радојичић требало да се састане са Луком Петровићем, секретаром за инвестиције, и извођачима радова. Како је најављено, тражиће да му дају нови рок за завршетак радова, а он ће свакодневно контролисати да ли се та динамика поштује.