ПРОЈЕКАТ "Ада и свет 365" током ове године "цареваће" Савским језером. У циљу приближавања "Аде Циганлије" суграђанима и гостима престонице, који ову градску оазу посећују махом у летњим месецима, руководиоци предузећа одлучили су да ту ситуацију промене. Низом бесплатних садржаја, идеја је да Ада промени идентитет и постане стециште окупљања и добре забаве током целе године.

У Програму пословања за 2020. годину, ЈП "Ада Циганлија" поменути пројекат означава као један од најважнијих на који ће се надлежни фокусирати.

- Имајући у виду да је Ада Циганлија пре свега окарактерисана као "море Београда", у наредном периоду бићемо окренути ка развојном пројекту "Ада и свет 365". Он подразумева искоришћење свих потенцијала Аде Циганлије, планирање и реализацију активности различитог карактера - стоји у Програму пословања, који су усвојили одборници Скупштине града.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Богатија туристичка понуда: Плутајућа атракција на Ади

Како су нам рекли у ЈП "Ада Циганлија", менаџмент предузећа определио се да низом догађаја и манифестација, који ће бити организовани сваког месеца, привуче на Аду различите категорије посетилаца.

- У наредном периоду, поред традиционалног обележавања Богојављења и поставке бесплатног клизалишта на отвореном, биће реализован низ бесплатних догађаја посвећених заштити животне средине, еколошких едукативних радионица за децу, породичних манифестација и спортских такмичења - кажу у предузећу. - Традиционална прослава празника је такође у плану, бесплатни концерти поводом отварања купалишне сезоне, културне и забавне манифестације намењене различитим узрасним категоријама.

Иначе, према усвојеном Програму пословања, развој Савског језера биће фокусиран на санацију, уређење и реконструкцију постојећих елемената Аде, попут шетних и бициклистичких стаза, као и спортских игралишта.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Електробусеви на Ади Циганлији од пролећа


ПРИХОДИ НА ДЕСНОЈ ОБАЛИ

НАЈВЕЋИ део прихода, ЈП "Ада Циганлија" убира од закупа објеката и плаже на обе стране Савског језера. Исто тако, закуп локација за продају индустријског сладоледа доноси значајан новац, али и изнајмљивање везова на марини. Програмом пословања за 2020. годину, предузеће очекује веће приходе него лане, а највише наде за зараду даје се десној обали језера - чак 26,3 одсто више у односу на претходну годину.