У "КОМБАНК дворани", некадашњој Великој сали Дома синдиката, у суботу, 18. јануара биће одржан несвакидашњи спектакл под називом "Вече београдских прича". Домаћин је познати новинар "Вечерњих новости" и књижевник Зоран Николић, аутор многобројних књига о историји града, али и шармер који је у много наврата публици приближавао најлепше приче из прошлости на боемски и духовит начин. Наступ ће пратити бројне фотографије некадашњег градског амбијента, као и фантастични снимци из програмског архива РТС.

Посебну динамику овој вечери подариће гости, познати као заљубљеници у Београд. Пред публику ће изаћи ансамбл "Легенде", који наставља своју култну каријеру са новим певачем, као и Љуба Нинковић, музичар чији акорди су обележили многе београдске љубави. Његов брат, сјајни глумац Слободан Бода Нинковић измамиће осмехе на њему својствен начин, а популарна новинарка и уредник РТС Рада Ђурић предочиће публици како наизглед озбиљан новинарски посао може да има другу, топлу, људску и духовиту страну. Архитекта, писац и фотограф Будимир Буда Новаковић духовито ће дочарати обрисе још неких важних градских враголија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Beogradske priče: Sećanje na Pozorišni trg

Подсећамо, Николић је каријеру почео сада већ култном књигом "Београд испод Београда", коју је коауторски написао са Видојем Голубовићем, а уследили су "Масонски симболи у Београду", као и роман "Град тајни". Своју посвећеност мистеријама нашег града уобличио је и кроз двотомну књигу "Тајна Новог Београда", коју потписује са новинаром Мирком Радоњићем, а круна досадашње каријере му је књига у три тома "БГ приче" (издање "Новости" и "Лагуне"), која обухвата петогодишњи рад на прикупљању најлепших приповести о нашем граду. Све његове књиге имају вишеструко поновљена издања и најтоплији пријем код публике.

Фото промо


Домаћин ове вечери је направио изузетан спој истраживачког рада са приповедачким представљањем резултата онога што је пронашао. Тако је Николић и аутор бројних телевизијских емисија, као и туристичке туре која траје већ пуних осам година, у оквири које води суграђане кроз тајне Београдске тврђаве и њених подземних објеката.

Београд је свакоме добар пријатељ. Овог пута он то жели да вам каже и докаже.