Градоначелник Радојичић контролисао радове у Улици 27. марта

С. В.

11. 01. 2020. у 13:35

Градоначелник Радојичић контролисао радове у Улици 27. марта

Фото Танјуг/ Зоран Жестић

Како је навео, незадовољан је што се рок завршетка радова стално помера

КАО што је и најавио, градоначелник Београда Зоран Радојичић у суботу ујутро обишао је радове на реконструкцији Улице 27. марта, где се уверио да је на терену очекивани број радника. Он је нагласио да ће свакодневно пратити реализацију договореног како би обнова била што пре завршена.

Иначе, завршетак реконструкције ове улице одлаган је у више наврата.

- Прошао сам овом деоницом која се ради. На терену јесте број људи који је најављен на састанку у петак, али дневно ћемо контролисати динамику како би се ови радови завршили пре евентуалног почетка падавина - рекао је Радојичић и навео да је незадовољан што се рок завршетка радова стално помера. - На састанку су извођачи желели да ми до детаља објасне зашто касне, а ја нисам желео да о томе разговарам јер ме у овом тренутку само интересује како ћемо најбрже могуће да завршимо ове радове. С обзиром на то да су грађани овог дела Београда показали велико стрпљење, мислим да је крајње време да се посао оконча.

У Улици 27. марта преостало је да се поплоча још око 5.000 квадрата.
На састанку који је градоначелник одржао у петак са Луком Петровићем, секретаром за инвестиције, извођачима и поизвођачима, у Старом двору, први човек престонице информисан је о норми према којој између 25 и 30 људи дневно на терену могу да ураде 200 квадрата и да је то "оптимално". Објашњено је да је норма таква због технолошких разлога и стања на терену.


- Покушаћу да разговарам са другим стручњацима да видимо да ли можемо да то унапредимо - казао је градоначелник.


ЗАВРШЕТАК

СРЕДИНОМ септембра, ова улица отворена је за саобраћај, али су тротоари остали несређени. Каблови и плоче су и даље на терену, што отежава кретање пешака. Како је речено на састанку градоначленика и извођача, у току следеће недеље очекује се процена за завршетак реконструкције.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације