ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић захтевао је од представника извођача радова у Улици 27. марта да му подноси свакодневне извештаје о напретку радова у овој улици. Рокови су у више наврата пробијени, а то је био повод да у петак сазове састанак са секретаром за инвестиције Луком Петровићем, представницима извођача и подизвођача радовa на реконструкцији Улице 27. марта, као и представницима надзорног органа.

Први човек града исказао је незадовољство јер рокови нису испоштовани.

- Инсистирао сам да од данас свакодневно добијам детаљне извештаје о ситуацији на терену. До краја радног времена добићу јасну процену о броју људи који ће свакодневно изводити преостале радове, као и о динамици извођења радова од које ће зависити и потребно време за окончање читавог посла. Осим дневних извештаја, договорено је да сваке недеље добијем пресек стања о напредовању радова, како би реконструкција била завршена што пре - рекао је Радојичић.

ПРОЈЕКТИ РАДОЈИЧИЋ је подсетио да је током претходне године реализован велики број инфраструктурних пројеката. - На то смо веома поносни - истакао је градоначелник и додао да је реч о чињеници коју нико не може да доведе у питање.

Радојичић је нагласио да је важно да компаније, које Град ангажује за извођење радова, морају да покажу висок степен стручности. Он је захтевао од извођача да ангажује максималан број људи, како би се што пре завршио овај пројекат.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Аутомобилом кроз Џорџа Вашингтона: Потез од Рузвелтове улице до Бајлонијеве пијаце проходан за сва возила, али пешаци и даље на муци

Тренутно је преостало да се поплоча око 5.000 квадратних метара, а у току следеће недеље очекује се тачна процена за завршетак реконструкције.

- Како бисмо избегли поновне неспоразуме везане за рокове, пратићу ситуацију дневно - нагласио је градоначелник.

Обнова ове улице започела је у јуну, а планирани рок за завршетак био је 20. август. Иако је улица отворена за саобраћај средином септембра она још увек има обличје градилишта јер плочници нису сређени, као ни трамвајске баштице.