УЛИЦА Џорџа Вашингтона, од Булевара деспота Стефана до Дринчићеве, од Нове године пуштена је за саобраћај са месец и по закашњења. Путара на овој деоници нема, као ни у Булевару патријарха Павла, пошто су радници спојили празнике.

Иако је деоница до Дринчићеве требало да буде готова до средине новембра, радови су се протегли и на цео децембар. Пред крај године, путари су улицу асфалтирали, а 1. јануара она је пуштена за саобраћај.

Три коловозне траке су асфалтиране, али део где су шине постављене није завршен. Зато би возачи који овуда пролазе требало да буду опрезни, како точкови аутомобила не би завршили у рупи. Чим је асфалтирана лева трака, становници овог дела града паркирали су своја возила. Тротоар на левој страни, до радњи, у потпуности је разрован.

У Раковици, с друге стране, проширује се Булевара патријарха Павла.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Загађен омотач изнад престонице, ваздух у црвеној зони! (ФОТО)


- Завршен је највећи део радова на демонтажи и одвожењу постојећег трамвајског колосека и контактне мреже. Уклоњено је око 90 одсто старих шина и електроводова. Такође, завршено је више од половине посла на уклањању старог туцаника са трасе постојеће пруге, уз рашчишћавање терена - наводе из Дирекције за грађевинско земљиште.


Фото Н.Скендерија


Радовима у овом булевару обухваћена је деоница дуга два километра, од Кошутњака до Улице Пере Велимировића. По проширењу саобраћајнице добиће се по две саобраћајне траке у оба смера, а у средини ће се налазити трамвајска пруга.

БЕЗ ТРАМВАЈА

НА сајту ГСП стоји обавештење да трамваји 2, 5 10, као и линија 79 неће саобраћати Дорћолом до 1. августа. Објаве о изменама саобраћаја дају се на шест месеци, па је овај датум зато наведен. То не значи да ће радови у Краљице Марије, 27. марта и Џорџа Вашингтона тек тада бити завршени, као ни да ће до тада бити готова реконструкција Цара Душана, која би требало да почне на пролеће. Тек по обнови сва четири булевара, прорадиће и трамваји.