Градоначелник Београда Зоран Радојичић обишао је данас малишане на Универзитетској дечјој клиници "Тиршова" и поделио им новогодишње пакетиће.


"Моја главна жеља за 2020. годину је да почнемо да градимо Тиршову 2. И дубоко верујем да ће та жеља да се оствари у наредном периоду", рекао је Радојичић новинарима након обиласка клинике.


Радојичић је клинику обишао са председницом и оснивачем задужбине "Момо Капор", Љиљаном Капор са којом је договорио да Капорова уметничка дела красе клинику како би деци боравак био што пријатнији.


"У наредном периоду ћемо изабрати уметничке слике и књиге Моме Капора. Разговарали смо о томе да тај његов дух пренесемо на клинику кроз његова дела", рекао је Радојичић.


Он је додао да је клинику први пут посетио као градоначелник и да је желео да деци улепша новогодишње празнике, јер му је као лекару јасно шта за пацијенте значи када 31. децембра сви оду и када остану угашена светла.


"Свој болесној деци која се лече у Тиршовој, али и у другим клиникама желим што бже оздрављење и срећну Нову годину као и свим Београђанима", поручио је Радојичић.