НЕЗАДОВОЉНИ житељи Звездаре, Професорске колоније и Хаџипоповца, као и активисти иницијативе "Вратимо тролу 28", окупили су се у петак вече у Васиној улици на протесту због укидања линије јавног градског превоза.

Неколико десетина грађана блокирало је улицу тачно 28 минута, тако што су све време прелазили пешачки прелаз. Они су том приликом најавили да уколико не буде било одговора од градских власти, они ће наставити протесте у складу са законом.

- Петицију коју смо покренули потписало је 8.000 људи, предали смо је пре месец дана градском Секретаријату за јавни саобраћај и кабинету градоначелника, али нам нико ништа није одговорио - рекао је Милош Вучковић из Иницијативе.

Прочитајте још - Због трола 19 и 28 протест од 28 минута: Грађани незадовољни препуним тролејбусима најавили блокаду Васине улице

Вучковић је додао да су прошле среде имали састанак са председником општине Звездара Милошем Игњатовићем, који им је обећао да ће организовати састанак са градским челницима.

Подршку суграђанима и активистима пружио је и један возач троле, који је током трајања протеста укључио на дисплеју "28 Звездара". Како нам је испричао, много година је возио баш на тој линији, а ово је био његов начин да искаже подршку окупљенима.

Због протеста који се одвијао у Васиној, у околним улицама направила се велика колона возила.