УДРУЖЕЊЕ грађана "Вратимо тролу 28" окупиће се у петак у 18.00 у Васиној улици, где ће одржати протест због укидања линија 19 и 28. Суграђани ће симболичних 28 минута прелазити пешачки прелаз у овој улици и тиме ће блокирати саобраћај.

Звездарци, житељи Професорске колоније и Хаџипоповца остали су укидањем тролејбуса 19 и 28 без линија које су их повезивале са центром града. Петицију са више стотина потписа су одавно предали, неколико пута су заустављали саобраћај у различитим деловима града. Назнака да ће им тролејбуси бити враћени, ипак нема. Зато је у тролу 40 некада немогуће ући.

На муци су и становници Професорске колоније и Вождовца, односно они који путују линијама 21 и 22. Ове линије скраћене су до Славије, па сви који их користе принуђени су да се до Трга републике нагурају у соло аутобусе на линији 22А. Највећи проблем настаје у поподневном шпицу, када су стајалишта Трг републике, Теразије и Београђанка пуни путника који чекају тролејбус 29, како би стигли до жељене дестинације или негде успут пресели. Вожњу линијом 22А до Славије као да сви избегавају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Београђани траже повратак троле 28: Окупили се испред Градске управе и предали петицију

- У тролејбусе 29, од четири по подне не може да се уђе - прича Предраг Вељковић. - На станицама је "милион" људи, а и када успем да се прогурам, људи стоје једни другима на глави. И сваког дана се понавља иста слика. Аутобуси 22А до Славије иду празни, јер сви чекају тролу.


БЕЗ ТАЧНИХ БРОЈКИ

ЛИНИЈА 29 појачана је 8. новембра. Ипак, ситуација није нимало боља. Званичних података о томе колико су линије 22А, 29, 77 и 40 сада пребукиране нема. Надлежи само тврде да иду редовно и да возила на њима има довољно. Категорични су и при одлуци да се 28 неће враћати, јер се њена траса преклапа са линијама 40 и 77.