У ОДЕЛИМА Деда Мраза, насмејани и са више од 300 пакетића, престонички бајкери су у суботу обрадовали малишане смештене у Установи за децу и младе у Сремчици.

И ове, као и претходних 12 година, чланови највеће мото-заједнице на овим просторима, "БиџејБајкерс", организовали су новогодишњу хуманитарну акцију "Мото Деда Мраза". Како би улепшали предстојеће празнике штићеницима Дома за незбринуту децу са посебним потребама, више од три стотине љубитеља двоточкаша окупило се нешто пре 11 сати испред Скупштине града.

Прочитајте још: Прошлог децембра остао је без родитеља, а ове године му се изгледа насмешила срећа: Деда Мраз Срећку (4.5) доноси усвојитеље?

- Чини ми се да нас је ове године највише, односно више него пре неку годину када се окупило нас 360. Уз музику и чајеве, дружићемо се са децом. Осећај је диван и још памтим када смо први пут отишли тамо пре 13 година. Сада нас деца знају и ми њих, свако има свог пријатеља. Ово је и за нас лепо дружење. Уједно, и ми наше малишане укључујемо у ову акцију. Тако је синоћ, на паковању пакетића било више деце него одраслих - прича Иван Павловић, представник клуба.

За ове Деда Мразове, ова дружења постала су и задовољство и обавеза, јер деца рачунају да ће их посетити сваке године. А акција се ту не завршава, јер ће бајкери обићи и децу са оштећењем слуха у дому у Светозара Марковића. Али, радост даривања трајаће и током јануара.

ДРУЖЕЊЕ У МЛАДЕНОВЦУ

И бајкери из Младеновца, у суботу су обукли црвена одела. Стотинак љубитеља мотора дружило се са малишанима на градском тргу од поднева. Бајкери су деци делили бомбоне, чоколаде си друге слатке ђаконије.