РАСКОПАНА, без постављених шина, и у потпуности непроходна за пешаке, чини се да ће Улица Џорџа Вашингтона у овом стању остати још дуго. Иако је било речено да ће део до Дринчићеве бити завршен до 19. новембра, а тротоари дуж Краљице Марије и 27. марта поплочани до краја године, извесно је да се то неће догодити. У вези са новим роковима за завршетак радова градски челници се не оглашавају.

Прочитајте још: Возачи обратите пажњу: Жуте траке уведене на четири нове локације у Београду, једна од њих на аутопуту

Житељи Старог града и Палилуле на мукама су од јуна, када је почела реконструкција ових улица. Тренутно је најгоре у Џорџа Вашингтона, на делу од Булевара деспота Стефана до Дринчићеве. Шине су завршене с једне стране, а мајстори изливају бетон око шина с друге стране. Цеви на појединим деловима улице још нису промењене, дуж улице су кратери дубоки и по два метра. Пешаци на располагању имају само пола метра узаног тротоара који није разлупан, тик уз зграде у овој улици. Старијима, онима који носе терет и мајкама са малом децом, и десет метара хода по песку, камењу, шуту представља проблем.

Прочитајте још: Колона од Котежа: Код укључења на Панчевачки мост са Зрењанинског пута несносне гужве

Ни тротоари у горњем делу Џорџа Вашингтона нису завршени. Пешаци газе по туцанику, а плоче су негде постављене, а негде не. И тамо где нису завршене, бахати суграђани нашли су згодно место за паркирање. Возила су и на шинама, али и остављена посред улице, иако је она пуштена за саобраћај. Толики број возила на асфалту одаје утисак недовршености, па и пешаци иду куда стигну, посред коловоза. На делу код укрштања са Далматинском, бетонирани делови око шина поново су разбијани.

Ништа боља ситуација није ни у Краљице Марије. Они који овде станују најдуже су чекали да им улица добије коловоз. Сада морају да се стрпе како би добили и поплочан тротоар. У постављању коцака, мајстори су ипак овде највише одмакли. Али и даље има делова који су потпуно разровани. И дуж ове улице, аутомобили су свуда. Ова возила највише сметају возачима аутобуса, који због суженог коловоза после реконструкције због ширих тротоара, имају проблема са скретањем.

ПАРК РАШЕ ПОПОВА

МАЈСТОРИ убрзано раде на будућем платоу Раше Попова. Простор између згарде Градске управе и 27. марта и стамбене зграде са бројем 33 коначно ће добити своју функцију. Овде, у малој зеленој оази, убудуће ће уживати житељи овог дела града.