Док је синоћ у препуној дворани Сава центра одржан концерт Дечје филхармоније, непознати починилац је из гардеробе покрао дечје новчанике и новац.

Вест о томе на свом Фејсбук профилу поделио је директор Дечје филхармоније Љубиша Јовановић. У том посту је рекао да се иста ствар догодила и на последњем концерту одржаном у оквиру фестивала Радост Европе, када су покрадена деца из друге државе. Ево шта је Јовановић написао:

„Поштовани пријатељи,

Синоћ смо још једном имали могућност да на сцени Сава Центра са Дечјом филхармонијом поделимо чудесне тренутке уметничког доживљаја младих људи који живе и раде у нашој средини. Концерт је на много нивоа био инспиративан, надахњујући, једном речју бисер онога што представљају најлепше вредности које можемо промовисати у култури Србије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Два мушкарца брутално претукла возача аутомобила: Језива сцена у Калуђерици (ФОТО)

На жалост током концерта су деца покрадена. Из њихових џепова, новчаника, ранаца, отет је новац..неком која стотина динара од џепарца, другима по неколико хиљада од карата за превоз који им је надокнађен.

Најпотреснији је траг на душама те наше деце, њихова запрепашћеност, збуњеност, неверица у очима. Њима је синоћ украден део срца, бића, чистоте.

Исто се дешавало у последње време на концерту Јеле целло, последњем наступу СОРТС, на Радости Европе (са гостима из иностранства). И то изгледа сви знају. Реакције на друштвеним мрежама су веома бурне.

Неопходно је да се синхронизацијом акцијом обезбеђења и руководства Сава Центра деци надокнади свака пара. Морамо им вратити поверење у људскост, поверење у оно што ми сви радимо.

Нисам могао да спавам протекле ноћи. На жалост не због радости због фантастичног концерта, већ од силне туге и људске повредјености.

Морамо показати деци да смо достојни њихове младости и унутрашње лепоте, не смемо зажмурити над нечијом небригом, немаром и могућношћу да процес васпитавања младих буде подвргнут руглу на овакав начин.

Са најлепшим жељама и надама у хитну реакцију свих одговорних, Љубиша Јовановић“.