ИЗНАЈМЉИВАЊЕ зграде Старог двора за свечану пројекцију шведске амбасаде изавало је много полемика. Иако ова услуга није била наплаћена, пракса је да се просторије Скупштине града могу изнајмити и да од тога градска управа приходује. Најскупље је закупити свечану просторију у приземљу у Старом двору. Цена до три сата коришћења износи 223.316 динара.

Ценовником који је недавно допуњен, а почиње да важи 1. јануара, предвиђене су нове цене за услуге које организациона јединица градске управе пружа трећим лицима. Тако, на пример, за велику салу на трећем спрату и свечану салу заинтересовани да обележе неку свечаност или одрже састанак, морају да плате од 107.372 до 171.797 динара.

У црвеном салону такође могу да бораве гости, да организују догађаје или га изнајме за друге потребе за 64.423 динара, такође до три сата. И жути салон се изнајмљује за исту цену, док се у Клубу одборника може боравити за 107.372 динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Да ли сте спремни за "најлуђу ноћ"? Цена - права ситница! Дочек од 20 до чак 1.000 евра!

Боравак у свечаном холу плаћа се као и закуп жутог и црвеног салона. И велику салу за седнице у згради у 27. марта могуће је рентирати за 17.180 динара.

Осим прихода од изнајмљивања просторија, градска управа за трећа лица пружа и услуге израде методологије за статистичка истраживања, по часу 1.300 динара.

- Град своје сале може да уступа другима само уколико се не ометају функционисање и план рада - стоји у одлуци.


ИЗЛАЗАК МАТИЧАРА

ЦЕНОВНИКОМ услуга организационих јединица градске управе регулисана је и нова цена за излазак матичара на терен, односно за венчања ван зграда општина. Београђани који желе да судбоносно "да" изговоре у ресторану или на неком другом месту мораће да издвоје 13.071 динар.