Нови успех у све бољем повезивању београдских општина омогућиће грађанима Лазаревца и Барајева да од сутра имају директну и брзу везу са центром града, кроз две нове линије БГ воза, изјавио је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.

Након што смо 1. септембра увели линију до Младеновца, настављамо са умрежавањем приградских општина и градског језгра, рекао је градоначелник.

Радојичић је навео да ће једна линија саобраћати на релацији Лазаревац-Овча-Лазаревац, а друга на линији Лазаревац-Ресник-Лазаревац.

Истовремено, саопштио је Беоинфо, биће уведена и пробна кружна аутобуска линија, која ће повезивати железничку и аутобуску станицу, а ред вожње биће усклађен са поласцима и доласцима БГ воза.

Из личног искуства знам колико је увођење ове линије значајно за све становнике Лазаревца који раде или студирају у центру Београда. Само у једном правцу, они ће моћи да уштеде скоро 15-20 минута, односно и до 40 минута дневно, каже Радојичић, додајући да директна линија подразумева и већи комфор.

"Много пута сам, поготово у студентским данима, путовао на релацији Лазаревац-Београд. Током новогодишњих празника, то је подразумевало и велике гужве. Због тога ми је посебно драго што за време мог мандата уводимо управо ову линију", рекао је Радојичић.

Градоначелник др Зоран Радојичић Фото К. Михајловић

Захвалан сам, истиче он, свим сарадницима ангажованим на овом задатку, као и „Железницама Србије” и Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са којима радимо на пројекту проширења капацитета БГ воза.

"Уверен сам да јачамо осећај припадности грађана нашој метрополи кроз све бројније и брже везе свих општина унутар Београда, на путу ка највишем циљу који смо себи задали у развоју градског транспорта: београдском метроу", закључио је Радојичић.