БЕОГРАЂАНЕ ових дана узнемирава Американац Филип Блер који на сав глас проповеда своју веру по Кнез Михајловој и прети деци која се усуде да му нешто добаце.

Он шета улицом и држи страствени монолог о учењима америчке секте која себе назива “Бакља Христа”. Понекад прилази пролазницима, а у једном снимку тврди да је исцелио пијанца.

Прочитајте још УЖАС У ОБРЕНОВЦУ: Секта брутално убила пса, огласио се и Стефановић (ВИДЕО)

- Дајте да вам бог очисти ум од греха и да вам да нови ум, нови начин размишљања – прича проповедник у једном тренутку критикуијуће таштину и материјализам.

Често користи примере из Библије и жртву Исуса, наводећи како ће онима који се њему окрену, Христова крв очистити грехе.

Људи махом не реагују на говоре овог Американца, али су двојица дечака од по десетак година изгледа решила да му добаце нешто, што му се уопште није свидело. То га је потпуно избацило из такта, па је решио да им приђе

- Није у реду да причаш те ружне речи, ко те је то научио, наћићу ти родитеље и рећи ћу им да те ишибају – припретио је дечацима на једном снимку свог “наступа" који је окачио на Јутјуб.