Концерт малишанина из Грузије и Србије у Позоришту на Теразијама: Музика анђела за помоћ Тиршовој

Ш. М.

12. 12. 2019. у 00:27

Концерт малишанина из Грузије и Србије у Позоришту на Теразијама: Музика анђела за помоћ Тиршовој

Детаљ са наступа Фото П. Милошевић

Са благословом Патријарха Иринеја и Патријарха Илије из Грузије, на догађају се представило 150 деце из нижих и средњих музичких школа Србије, као и 28 малишана из Грузије
ХУМАНИТАРНИ концерт "Музика анђела", чији је приход од продаје улазница намењен малишанима који се налазе на лечењу у дечјој клиници у Тиршовој, одржан је у препуној сали Позоришта на Теразијама. Са благословом Патријарха Иринеја и Патријарха Илије из Грузије, на догађају се представило 150 деце из нижих и средњих музичких школа Србије, као и 28 малишана из Грузије, који су специјални гости овог догађаја.

На почетку манифестације присутнима се обратио Епископ Стефан, који је отворио заједничко концертно вече српске и грузијске деце.

- Поред наше имамо и прекрасну заставу великог грузијског православног народа. Велики је благослов што су и они ту, јер ћемо имати прилику да мало боље упознамо њихову веру, обичаје и културу. Преносим благослове Патријарха Иринеја, и надам се да је ово успешан почетак нове сарадње између две земље - истакао је Епископ Стефан.

После почетног интонирања химни Србије и Грузије које је извео дечји хор "Амадеус", присутнима су се представила деца, таленти наше земље, а после тога игром и песмом малишани из бивше совјетске републике.

Сав приход од улазница, које су коштале 400 и 600 динара, намењен је малишанима који се лече у дечјој клиници у Тиршовој.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације