ТЕЛО мушкарца, старог 90 година, пронађено је у среду у његовом стану у Улици Високог Стевана 4 на Дорћолу. Оно је било у поодмаклој фази распадања, а према незваничним наводима сумња се да је човек преминуо пре неколико година. Како су станари испричали репортерима "Новости", био је изузетно повучен и није превише комуницирао. Нико дуго није видео старца, мислили су да се преселио у старачки дом.

Преминули суграђанин, наводно, није био у добрим односима са родбином. По речима станара зграде, имао је сина, који је преминуо пре неколико година.

- Пре месец и по звала ме је нотарка, која је питала да ли знам нешто о њему, јер га тражи родбина ради оставинске расправе због земљишта у Баранди - испричала је станарка из суседног улаза. - Ја не живим у тој згради, али сам се распитала код његових комшија да ли знају где је. Сви су били убеђени да се преселио у старачки дом, а ја сам потом ургирала код председника стамбене заједнице да покуша да га пронађе.

Управник зграде у којој је старац живео позвао је полицију, која је провалила у стан и пронашла тело. Како су "Новостима" потврдили из МУП, нема трагова насилне смрти.

Житељи околних зграда били су у шоку када су чули да је тело наводно било у стану неколико година, а да нико од комшија није реаговао.


НАЈЛОН ПРЕКО ВРАТА

СТАНАРИ у Булевару Зорана Ђинђића 147 у мају нису могли да живе од несносног смрада у згради. У једном од станова преминула је власница, а тело је откривено десет дана касније, након што је почео да се шири непријатан мирис. Комшије су четири месеца покушавале да прибаве одобрење да се стан дезинфикује, а сами су поставили најлон преко врата како би умањили смрад који се ширио.