Селфи у затвору и међу облацима: Отворен јединствени простор за љубитеље фотографисања (ФОТО)

С. В.

11. 12. 2019. у 07:51

Селфи у затвору и међу облацима: Отворен јединствени простор за љубитеље фотографисања (ФОТО)

У понуди је чак 20 инсталација Фото П. Милошевић

Снимци у Музеју, па постављање на друштвене мреже
ЉУБИТЕЉИ "селфи" фотографија добили су своју малу оазу. Данас, 11. децембра се отвара први "Селфи музеј". Овај концепт, намењен младим генерацијама које уживају у објављивању фотографија на друштвеним мрежама, постоји у двадесетак светских градова, а код нас се налази у Улици Јурија Гагарина 155 у Новом Београду. Ова поставка биће до 24. фебруара.

Реч је о поставци са више од 20 инсталација, које је креирала Јелена Обреновић Дамњановић. Маштовито осликане просторе за фотографисање задовољиће и оне најзахтевније. На једном месту може се направити "селфи" у мрачној затворској ћелији са решеткама, белој кади са златним лоптицама, на дну мора попут сирене, са оптичким варкама, у облацима... Такође, могуће је направити и фотографију, на којој делује да особа која се слика стоји на врху зграде.

- У питању је поставка која је прилагођена "Инстаграму", где припадници свих генерација могу правити своја мала уметничка дела, духовите фотографије и видео-записе, показати креативност и забавити се - рекла је Сања Радан, менаџерка за односе са јавношћу.

Mузеј "селфија" биће отворен сваког радног дана, од 13.00 до 22.00, а викендом од 10.00 до 22.00. Цена улазнице је 300 динара.

Фото П. Милошевић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације