Радови на шеталишту Лазаро Карденас: Готови дечја игралишта и спортски терени, а монтираће се и три чесме

Л. Ђ. Т.

08. 12. 2019. у 08:45

Радови на шеталишту Лазаро Карденас: Готови дечја игралишта и спортски терени, а монтираће се и три чесме

Фото ЈП Градско зеленило

Тренутно је у току прва етапа радова која се одвија у Блоку 45, којом је предвиђено је сређивање пет хектара

ПРВА фаза радова која се одвија у Блоку 45, на шеталишту Лазаро Карденас, требало би да буде завршена почетком наредне године. До сада су санирана два дечја игралишта и три спортска терена, а у плану је и садња нове траве, дрвећа и жбуња. Радове изводи ЈКП "Зеленило Београд", а завршетак комплетне санације најављен је за 2022. годину.

Корзо Лазаро Карденас, које се простире паралелно са Савским кејом, обухвата око 4,5 километара стаза, игралишта и спортских терена, а изграђено је седамдесетих година прошлог века како би повезало блокове 45, 44 и 70 и од тада - није такнуто.

Прочитајте још: Општина плаћа поправке: Почело пријављивање на Савском венцу

Тренутно је у току прва етапа радова која се одвија у Блоку 45, којом је предвиђено је сређивање пет хектара, а завршетак је најављен за почетак следеће године.

- Урађена су два дечја игралишта на подлози од гуме и фракције, затим три спортска терена, за фудбал, одбојку и кошарку. Такође, постављене су заштитне металне ограде око спортских терена и према паркинзима, а на кошаркашком игралишту су обновљене и трибине - рекли су из ЈКП "Зеленило Београд". - Прилазне стазе од бетонских плоча, од главног шеталишта, као и саме стазе унутар спортских терена и дечјих игралишта су завршене, а у наредном периоду биће посађена и нова трава, дрвеће и жбуње.

Како су за "Новости" рекли из овог комуналног предузећа, у току је и монтажа три чесме, а ускоро ће бити завршена и израда асфалтног застора на саобраћајном полигону на коме су израђене клупе за одмор и постављене ђубријере.

Санација шеталишта ће се одвијати у три фазе, а укупно ће бити обновљено 13 хектара у наредне две године. Инвестиција за прву фазу износиће 112 милиона, а за другу и трећу још око 200 милиона динара.

ЗАЛИВАЊЕ

ОДВОДЊАВАЊЕ је решено дубоком ливеном риголом са системом одвођења атмосферских вода. Такође, заливни систем је завршен у целости у првој фази радова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације