ЖИТЕЉЕ дела Улице Стеве Жигона у Миријеву пре неколико дана узнемирило је обавештење да ће у суботу ујутру, 7. децембра, власници катастарске парцеле на којој су станари поставили гараже и дечје игралиште, уз асистенцију полиције, оградити своје земљиште. Позвали су станаре да до суботе склоне своје ствари и возила са наведене парцеле и упозорили да ће у супротном бити приведени. Међутим, како сазнајемо, претходног дана припадници МУП се нису појавили.

Прочитајте још:
Тротоари и даље разровани: Мајстори сређују центар и по мразу

Полиција није дошла, али су се према незваничним сазнањима појавили адвокат и сувласнци. Они су закачили белу траку и оградили овај део.

- Пола сата након што су власници оградили парцелу, стигло је возило "Градске чистоће" да испразни шест контејнера. Великим возилом нису могли да приђу до краја уобичајене позиције, па су радници морали да гурају контејнере. Прилично су се намучили, па се бринемо да ли ће уопште поново долазити, нарочито током зиме. Они опслужују око 150 станова и бојимо се да ће ту настати депонија - испричала је за наш лист Ј. С. из ове улице.

Становницима Стеве Жигона, како су "Новости" недавно писале, власници поменуте парцеле у првом писаном обавештењу изричито су забранили да улазе и пролазе кроз њу, као и да паркирају своја возила. Ово је поприлично забринуло Миријевце, будући да је овде око 150 станова. Приватно власништво обухвата и улицу коју инвеститори нису откупили приликом градње, а коју су станари морали да користе да би ушли и изашли из зграда.

Власници сматрају да је катастарска парцела 750/1 бесправно окупирана гаражама и дечјим игралиштем јер једина није отуђена приликом изградње стамбених објеката у овом насељу.

Станари се брину и да ће се ово дечје игралиште срушити и да онда њихови малишани, које има већина житеља овог дела улице, неће имати где да се играју. Како нам је испричала Ј. С., током суботе, ниједно дете се није играло у кутку за најмлађе.

ОБЕЋАЊЕ


KAKO су нам станари испричали, инвеститори су приликом куповине некретнина, новим власницима предочили да је паркирање за све улазе могуће на простору катастарске парцеле 750/1, јер је реч о јавној површини. Од усељења, станари овај део користе као паркиралиште.