ДОК на станицама десетине суграђана стрпљиво чекају аутобусе на линији 101, који од Падинске скеле саобраћају до Богословије, возила и возачи "се одмарају" на паркингу гробља Збег. Несвакидашњу слику, која се све учесталије понавља, забележила је читатељка "Новости", која нам се и пожалила на нередовност линије.

- Два аутобуса у року од 40 минута, колико сам била на гробљу, стајала су на паркингу, а ту им није ни станица ни окретница - прича суграђанка Сања Б. - У то време, моја мајка чекала је 101 дуже од пола сата на почетној станици у Скели, јер аутобуса није било и два поласка нису одржана. Иначе, нема дана кад се неколико полазака не одржи и да не чекам превоз бар пола сата.

На кашњења и неодржавање полазака на линији 101 путници се жале већ месецима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Таксе за рекламе на јавним површинама биће доста јефтиније

- Због ниске проточности саобраћаја на траси линије 101, изазване саобраћајном гужвом на Панчевачком мосту, 14. новембра аутобуси на линији 101 били су у кашњењу са реализацијом планираних полазака. По налогу отправника, што је и евидентирано у отправничком рапорту, аутобусима је скраћена траса линије, код гробља Збег. Једно возило је било паркирано код гробља од 10.20 до 10.47 - кажу у Секретаријату за јавни превоз.

Напомињу да су приметне велике саобраћајне гужве на Панчевачком мосту у јутарњем и поподневном вршном периоду, које доводе до одступања у реду вожње.


ОПОВО, ДУНАВАЦ, ВРБОВСКИ

ЛИНИЈУ 101 користе и житељи Опова, Дунавца, Врбовског, чији превоз за та места креће из Скеле. Због нередовних полазака, касне на аутобусе који их возе ка њиховим домовима. И тако већ месецима.