Тротоари и даље разровани: Мајстори сређују центар и по мразу

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

петак, 06. 12. 2019. у 09:50

Тротоари и даље разровани: Мајстори сређују центар и по мразу

Улица Џорџа Вашингтона требало је да буде завршена 19. новембра / Фото К. Михајловић

Отворена градилишта у Џорџа Вашингтона, на Савском тргу и кеју, Булевару патријарха Павла. Тротоари обновљених саобраћајница у центру и даље потпуно разровани

УПРКОС мразу и хладноћи, ради се на четири локације у Београду. Раскопан је Савски трг, Улица Џорџа Вашингтона до Дринчићеве, а грађевинци су и на Савском кеју, дуж Карађорђеве улице, као и у подножју пасареле која спаја Велико степениште са Бетон халом. Осим центра, мајстори су и у Булевару патријарха Павла у Раковици, где се ова саобраћајница проширује.

Улица Џорџа Вашингтона, на делу од Булевара деспота Стефана до Дринчићеве, једина је у граду која је у потпуности затворена за саобраћај. Требало је да овај део буде завршен 19. новембра, али су рокови померени. И док возила сада пролазе кроз Краљице Марије, 27. марта и делом Џорџа Вашингтона, тротоари су и даље разровани.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дорћолци постигли договор са Градом: Мења се пројекат, троле неће угрозити паркинг и зеленило

У постављању коцака, неимари су највише одмакли на тротоарима у Краљице Марије и 27. марта. Ипак, лева страна у Џорџа Вашингтона је у потпуности разрована, као и угао са Далматинском, где ће се направити сквер са клупицама.

Житељи аутомобиле паркирају по шинама, све одаје утисак недовршене реконструкције, па пешаци прелазе куда стигну иако су ове улице пуштене за саобраћај. На делу до Дринчићеве, у току је постављање трамвајске мреже, а трамвајске шине су на једном делу улице постављене.

Рок да се заврши са поплочавањем тротоара је 31. децембар, али снег у овоме може омести грађевинце. Када би требало да се заврши парче до Дринчићеве, још се не зна.

Слично је и са Карађорђевом улицом. Мајстора који би требало да поплочавају тротоаре нема ни на видику, осим на делу код Великих степеница. Машине и радници су сада на кеју, али претварање овог дела у зелену оазу иде веома споро. Рок за уређење савског приобаља је март следеће године, мада је требало да тротоари буду готови до краја децембра.

У међувремену, Савски трг тек постаје велико градилиште. Раскопан је део где је некада била окретница аутобуса, као и део испред зграде Старе железничке станице. У околним улицама паркирани су аутобуси који саобраћају на линији 860 до Обреновца, а који чекају време поласка, као и возила на линији 46. Због радова, велике гужве стварају се у Савској улици у поподневним часовима. Петком, због великог броја возила, гужва се ствара и на перонима БАС-а, пошто аутобуси који излазе из станице не могу да се укључе у саобраћај. Рок за реновирање овог платоа је пролеће следеће године.


ЧЕКА СЕ И НА ПАСАРЕЛУ

ДО средине октобра требало је да проради и пасарела која спаја Калемегдан са Савским кејом, код Бетон хале. Ипак, и рок за њено отварање је померен. Радници тренутно поплочавају простор око ње, на пристаништу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Продужен рок за плаћање рачуна за "Инфостан"

ИЗГРАДЊА НОВЕ ДЕОНИЦЕ У РАКОВИЦИ

ШИРЕЊЕ Булевара патријарха Павла, односно изградња нове деонице у Раковици, једне од најважнијих саобраћајница и основне саобраћајне везе Раковице и Видиковца са Мостом на Ади, почела је недавно. Тешка механизација, инжењери и грађевинари овде су од јутра до мрака. Булевар ће имати по две саобраћајне траке у оба смера, а у средини ће се налазити трамвајска пруга. Преко ове улице повезаће се Мост на Ади са спољном магистралном тангентом и будућим мостом преко Аде Хује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)