ОГРОМНА саобраћајна гужва у скоро свим деловима града синоћ је закрчила престоницу. Због поподневног шпица, кише, покварених семафора, као и посете председника Белорусије Александра Лукашенка, суграђани су остајали заглављени у градском превозу, или су бирали на одредиште да оду пешице.

Прочитајте још: Несрећа код Падинске скеле: Повређен пешак

Велике колоне возила већ око 16 сати формирале су се од Радничке улице, преко Београдског сајма па све до краја улице Кнеза Милоша. Аутобуси су скоро милели у овом делу града. Прилаз ауто-путу био је закрчен у оба смера, а Бранковим мостом и Газелом аутомобили као да се нису ни кретали.

Ништа мање "критично" није било ни на другом крају - Новом Београду. Како смо незванично сазнали, улицама Милентија Поповића, Јурија Гагарина и Омладинских бригада, саобраћај је био такоће веома отежан, а разлог је - квар семафора!

- Обавестили смо саобраћајну полицију и пратимо камере - рекли су из Секреатријата за саобраћај. - Прилаз је отежан ка Мосту на Ади, а сличне проблеме имамо и на кружном току Славија.

У овом делу Београда, у једном тренутку, чак су и трамваји стали, па су суграђани били приморани да пођу пешке. Због проласка делегације Белорусије, поједине саобраћајнице биле су потпуно затворене, па ни пешацима није било дозвољено кретање тим трасама.