У ЦИЉУ очувања животне средине Савског језера, па и целог града, ЈП "Ада Циганлија" расписала је јавни позив за набавку електровозила. Према оквирном плану, они ће суграђанима бити доступни с пролећа наредне године, и превоз ће бити потпуно бесплатан!

Заинтересовани имају времена до 26. децембра да одговоре на позив и доставе најповољнију понуду, која ће бити разматрана. Предмет ове набавке су укупно 14 возила и пропратни реквизити за пуњење струјом. Реч је о три електрична возила, која могу примити осморо људи и немају рампу за инвалиде. Набавља се и једно електрично возило са рампом за колица и шест места за седење. Такође, Ада ће после јавног позива располагати са два мини-буса отвореног типа и једним електричним затвореним мини-бусом. Осим овога, управа Савског језера набавиће и седам електричних тротинета.

Иако се у први мах чини као да ће "Врабац сервис", који ординира центром престонице, заживети и на омиљеном излетишту Београђана, ова набавка, кажу из Управе "Аде", није конкретно повезана са овом градском новином. Ипак, циљ је исти - еколошки.

- Примарни мотив набавке јесте очување околине - кажу из ЈП "Ада Циганлија". - Електровозила на Ади ће такође служити бесплатном превозу путника од једне до друге тачке језера, а возила ће се кретати у одређеним временским интервалима и у складу са дефинисаним редом вожње.

Уколико све буде према плану, по окончању поступка јавне нававке знаће се прецизније детаљи око доступности возила за употребу. Оно што се већ сада зна, јесте да се тротинети неће изнајмљивати, већ ће служити за потребе надлежних служби ЈП "Ада Циганлија".


ОСТАЈЕ ВОЗИЋ

ОКО Савског језера годинама уназад посетиоце превози чувени возић. Набавком електробусева, он неће отићи у заборав и остаће актуелан. Како су нам открили из управе "Аде Циганлије", челници ће интензивно радити на обезбеђивању финансијских средстава за његову електрификацију.