У ВРТИЋУ "Орашчић", који припада ПУ "Раковица", 12. новембра је један родитељ физички насрнуо на васпитачицу. Отац детета које похађа припремни предшколски програм ударио ју је наводно незадовољан њеним радом. Васпитачица је од тада, како смо сазнали, на боловању, а случај је пријављен полицији.

Васпитачица са 37 година стажа, која је претпрела напад на послу, помоћ колега потражила је и у једној фејсбук-групи. Како је написала, родитељ ју је тукао јер његово дете није добило целодневни боравак, већ је уписано само на шест сати.

Да се инцидент догодио, за "Новости" је потврдила и директорка ПУ "Раковица" Радмила Аранђеловић, која наводи да је установа предузела све мере из њене надлежности.

- Родитељ који раније није исказивао незадовољство тог дана је вероватно мислио да је то начин да га искаже - објашњава Аранђеловићева. - Одмах смо пријавили полицији и сада је све на њима. Наша запослена је отворила боловање јер је под великим стресом. Њену групу преузео је други васпитач и видећемо да ли ће се она вратити и када.

Прочитајте још - БИЗАРАН СЛУЧАЈ ИЗУЈЕДАНЕ БЕБЕ: Због немара у вртићу пљуште казне

Дете чији је отац насрнуо на васпитачицу од дана инцидента није долазило у предшколско.

- Дете је, наравно, добродошло, а предшколски програм је обавезан. Већ сутрадан отац није довео малишана. Имали смо неку преписку, а на њему је да одлучи шта је у најбољем интересу његовог детета - истакла је директорка ПУ "Раковица".

СИНДИКАТ

И САМОСТАЛНИ синдикат предшколског образовања и васпитања Србије осудио је овај напад на њихову колегиницу и истакао да да овакви инциденти, нажалост, нису реткост у њиховом послу.

- Након сазнања, контактирали смо с колегиницом и пружили јој правно-психолошку помоћ. Од директора смо сазнали да су све мере предузете. Ипак, оне неће помоћи колегиници да побољша стање у ком се налази. Закључујемо да друштво у целости мора да уложи напоре и спроведе превентивне мере како се насиље не би догађало - стоји у саопштењу синдиката.