ВЕЛИКИ број суграђана са Дорћола окупио се синоћ на углу улица Жоржа Клеменсоа и Гундулићевог венца како би изразио незадовољство због изградње тролејбуске контактне мреже која би са Студентског трга требало да се пребаци у њихов крај. Организатори скупа саопштили су својим комшијама да су у уторак у току дана разговарали са челницима Града и да је донета одлука да се радови стопирају на пет дана.

Како су навели у уторак вече представници грађана расположени су да разговарају са челницима Града како би заједно нашли алтернативно решење овог проблема. Своје незадовољство исказали су и на састанку са градским секретаром за саобраћај и директором ГСП.

- Ми смо на састанку нагласили да овде постоји неколико објеката који су од изузетног значаја за Београд, и да ова рута није добра за постављање ове контактне мреже. Свесни смо да без комуникације и договора са представницима града нећемо наћи решење. Планирамо да организујемо преговарачку групу у којој би били стручњаци како бисмо им понудили алтернативу која може да сачува улице Дорћола - рекао је Вук Тапушковић, један од организатора овог скупа.

Прочитајте још - Не желе троле у комшилуку: Житељи дела Дорћола протестују због градње нове мреже

Градски урбаниста Марко Стојчић и градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић обећали су им да ће њихове притужбе узети у обзир и изаћи ће на улице Дорћола како би се уверили какво је заиста стање на терену.

Једно од решења које би понудили градским челницима је да тролејбуси пролазе поред Луке Београд. Како су најавили, они неће престати са борбом за свој комшилук и неће одустати од својих захтева. Идеја о измештању окретнице стара је колико и приче о реконструкцији Студентског трга.

ТРОЛА НА 45 СЕКУНДИ

ГРАЂАНИ тврде да би измештање трола и постављање стубова дуж улица Венизелосове и Поенкареове до Жоржа Клеменсоа изазвало оптерећење ових улица. Кроз њих би пролазило 89 тролејбуса на час, односно једна трола на 45 секунди. Од уторка је покренута и петиција, а до сада ју је потписало 400 људи.